Conclusions Projecte Wavegarden i Plataforma “Salvem Montgat” – 4 juliol 2018

La convocatòria de la Plataforma Salvem Montgat amb la presència d’un ventall d’experts urbanístics i mediambientals, ha reunit a la Biblioteca Tirant Lo Blanc de Montgat al llarg de la tarda d’ahir 4 de juliol a un nombrós grup de veïns, veïnes, representants polítics i entitats locals.

Després de l’exposició dels ponents, s’ha generat un debat d’on es desprenen les següents conclusions:

  1. La Plataforma reconeix els terrenys verges en qüestió, on es vol instal·lar el complex WAVEGARDEN, com a un dels béns naturals de característiques singulars, amb una rica biodiversitat, que cal preservar i protegir d’agressions urbanístiques que el posin en perill en el futur. Es tracta de l’últim espai d’aquestes característiques que n’hi ha a la zona sud del Maresme i que conforma la part més costanera d’un corredor biològic d’especial importància.
  2. Saludem l’actual posicionament públic dels grups municipals presents a la Junta de Govern local, contrari al projecte Wavegarden. Entenem que aquest posicionament pot facilitar un diàleg sincer entre tots els grups municipals i la Plataforma per tal d’arribar a acords que beneficiïn al conjunt de la ciutadania.
  3. La Plataforma debatrà, públicament i oberta, un pla alternatiu pels mencionats terrenys, els quals són públics de gestió privada per una fundació adscrita a la Universitat de Barcelona, i constituïda per entitats molt majoritàriament públiques com són la mateixa UB i l’Ajuntament de Montgat, a més d’un membre de la família Cusí que va ser la donant de l’espai.
  4. Aquesta Plataforma mantindrà les seves activitats com a mínim fins que l’Ajuntament de Montgat no hagi desistit de l’actual proposta de modificació del Pla General Metropolità, o bé la modifiqui d’acord amb els principis que pugui acordar amb la Plataforma de veïns i veïnes, Salvem Montgat.
  5. Fem una crida a una àmplia participació en el debat per part de tota persona o entitat interessada.

Aquesta entrada ha esta publicada en informació. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.